Panprices - Nya rykten om Sony alpha A7 IV

Sony A7 IV

Avatar
Marcus • 
Mar 2

Sony a7 mark III lanserades i april 2018 alltså snart tre år sedan. När den lanserades i april 2018 var Sony A7 III en milstolpe av några olika skäl. För det första satte det Sony fast på kartan som ett pro-kameramärke att räkna med. Men det förändrade också vad vi kunde förvänta oss av en 25 000 full-frame kamera. Det var uppriktigt sagt oöverträffat av någon av dess rivaler och är fortfarande en av de bästa kamerorna du kan köpa idag.Rykten går just nu att Sony kommer att släppa en nya Sony a7 mark iv under andra halvåret av 2021 med ett pris på cirka 22 000 - 26 000 sek  

Sony A7 IV. Rykten och funktioner vi vill se !

Hittills har det inte förekommit några större Sony A7 IV-läckor, men rykten från traditionellt pålitliga källor har ökat i början av 2021. Här är allt de har hävdat hittills om A7 IV, plus vår analys av vad som är mest troligt att vara under den ryktade kamerans kropp.

1. Sensor

Det största ryktet om Sony A7 IV är att den kommer att använda en ny sensor, En som har mycket större upplösning än tidigare. 

  • Rykten talar om att Sony A7 IV kommer att ha en ny större megapixel tal uppemot 30-32 MP-sensor

 

2. Sökare och skärm

  • Förväntas ha en elektronisk sökare på 3,69 miljoner punkter

  • Helt artikulerande skärm är möjlig. 

  • LCD kommer sannolikt att inte uppdateras för att hålla priset nere.

Sony Alpha Rumors tycker också att troligtvis kommer inte LCD-skärmen att uppdateras utan kommer vara i likhet till modellen innan eller i liknande specifikationer som hos a7s mark iii eller a7r iv har.

Detta kompletterar bilden av vad Sony A7 IV egentligen handlar om. Du får inte en otroligt avancerad LCD-skärm eller EVF bak, men bildkvaliteten och autofokusen har åtminstone en chans att bli klassledande. 

A7 III har en enkel, gångjärn LCD-skärm. Den är 3 tum bred och har en upplösning på 921 000 punkter (640 x 480 pixlar). 

Men Sony A7 IV kan göra med högre topp med att göra att  ljusstyrkan på displayen är högre och därmed lämpad för fotografering på soliga dagar. Och ett steg upp till 1,4 miljoner punkter (800 x 600) upplösning. 

 

3. Video

  • Mycket troligt att spela in 4K / 60p-video, men inte 4K / 120p

En av de mest troliga Sony A7 IV-funktionerna är ganska uppenbar - det kommer förmodligen att erbjuda 4K-videoinspelning med 60 fps, vilket lyfter upp 4K 30fps-locket från A7 III i 2018. 

Detta introducerar dock en besvärlig familjedynamik. Sony A7R IV har fortfarande fastnat med maximal 4K / 30p-inspelning och är en dyrare kamera.  

Detta kan dock förklaras utan att förstöra Sony-familjens jul. Den högupplösta Sony A7R IV är övervägande en stillbildskamera därför har mer megapixlar. A7s mark iii är en mer övervägande videokamera därmed 12 megapixlar medan A7 IV är ute efter att täcka alla behov i både foto och video. 

Sony a7s mark iii som även precis släpptes kan däremot filma 4k i 120 fps. Vilket därmed betyder att A7 IV nästan säkert inte kommer att erbjuda den funktionen.  

4. Autofokus

  • Kan ärva autofokus systemet från Sony A7S III och A1

  • En bra förändring att det kommer att få Bird Eye AF

Vi kan ännu inte göra några fasta, tekniskt informerade slutsatser om Sony A7 IV: s autofokus specifikationer. Det har inte funnits en kamera med sin speciella sensor ännu, och AF-punkter är kopplade till sensorn, eftersom spegelfria kameror som denna använder fasdetekterande pixlar som sitter på sensorn. 

Den äldre A7 III har imponerande 693 phase-detect points, backas upp av 425 kontrastdetektering punkter, och det ärvande mer eller mindre sitt autofokussystem från det enastående Sony A9. 

Om samma sak skulle hända igen i Sony A7 IV, kommer det sannolikt att ha 759 phase-detect points, ännu en gång stöds av 425 kontrastdetektering punkter för att fylla i ramtäckning. 

Återigen skulle detta slå A7R IV på papper, som har 567 phase-detect points. Men i de flesta fall är hastigheten och tillförlitligheten för Eye AF och motiv spårning det som tenderar att sticka ut i verkliga tester. 

Sony A7 IV kan också få några av de justeringar som Sony gjort i Sony A1. Den senare fick "bird tracking", vilket är mycket praktiskt för naturfotografer. Allmänt djurspårning är redan på plats i A7 III, så vi kan förvänta oss att se en (möjligen förfinad) version av den på dess efterträdare. 

5. Slutstats: 

Om ryktena är sanna så är kameran påväg i rätt riktning, vi hoppas på en grym kamera från Sony något vi alla vet att dem säker kommer att leverera på. Vi hoppas även att den lansera strax innan sommaren och för ett pris som inte är mer än tidigare version sony a7 mark iii. 

Under tiden kolla in dessa heta kameror nedan för.